logotipi fondova3 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

Projekt "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

 
projekt plakat1Naziv projekta:
"Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

Razdoblje provedbe:

od veljače 2019 do veljače 2021.

Kratak opis projekta:

U projektne aktivnosti će biti uključeno 108 sudionika, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima će biti omogućeni besplatni rehabilitacijski treninzi u sportskoj dvorani i Tuheljskim toplicama. Projektom su predviđene i cjelodnevne radionice u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja i svrhu odlaska na liječničke preglede i terapije na području Grada Zagreba, te besplatna psihosocijalna pomoć. Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. U sklopu projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Projektom „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, cilj je kroz dokazano djelotvorne programe, doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života 108 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukupna vrijednost projekta:

1.914.042,56 HRK
Iznos EU potpore: 1.626.936,16 HRK
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kontakt osobe za više informacija:

Hrvoje Švalek, voditelj projekta
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

8.7.2020. (srijeda) 18:00 Radionica "Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijska solidarnost" u Domu Tigrova

 

08072020 radionica psihologija obiteljska ravnotezaKojim "jezikom" govorimo u vlastitim obiteljima? Kako se razumijeti s članovima druge generacije - s vlastitom djecom i unucima? Kako postaviti granice u odnosu prema drugima, a radi vlastitog mentalnog zdravlja? Na kraju, kako uopće (pre)živjeti u vlastitoj obitelji?!

 

Na ta i mnoga druga pitanja, dijeleći međusobna iskustva života u vlastitim višegeneracijskim obiteljima, spoznat ćemo odgovore na interaktivnoj radionici " Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijska solidarnost ", 5. radionici u sklopu projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života", koju će održati mag.psych. Sara Pavlović.

Opširnije...

Održana informativna "online" radionica "Nutricionizam i kuhanje"

 

U četvrtak, 14. svibnja 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je informativnu radionica na temu „Nutricionizam i kuhanje“. S obzirom na situaciju pandemije COVID-19, zbog sigurnosti sudionika radionica je održana „online“.

 

Predavač Nikola Županić, sudionicima je skrenuo pažnju na važnost pravilne prehrane u očuvanje zdravlja, načine brze pripreme obroka visoke nutritivne vrijednosti, korištenje sirove prehrane poradi očuvanja nutritivnih vrijednosti i na važnost konzumacije sezonskog voća i povrća.

 

Opširnije...

14.5.2020. (četvrtak) - Nutricionizam i kuhanje - online informativna radionica

 

nutricionizam plakatOnline informativna radionica:
Nutricionizam i kuhanje
četvrtak, 14. svibnja u 18:00


Jeste li znali da pravilnom prehranom možete poboljšati kvalitetu života i umanjiti rizik od niza kroničnih bolesti?


Ako jeste, nikad nije loše utvrditi i proširiti znanje, a ako niste sada imate odlučnu priliku dobiti sve informacije u sklopu četvrte informativne radionice koju organizira Udruga Tigar 90/91 Rakitje u sklopu projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života".

 

Na radionici ćemo naučiti o:

Opširnije...

Godina dana provedbe projekta “Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života”

 

godina dana projekta22. veljače 2020. godine navršava se točno godina dana od kako je Udruga Tigar 90/91 Rakitje potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života”, čime je započela provedba projekta. Projektom je predviđen niz aktivnosti usmjeren na poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, poput rehabilitacijskih treninga, informativnih radionica i radionica u prirodi, individualne psihosocijalne pomoći, pomoći u kući te prijevoza i pratnje.

Opširnije...

17.1.2020. (petak) Radionica "Smjernice za zdrav život"

 

Radionica17012020 smjernice za zdrav zivotUdruga Tigar 90/91 Rakitje poziva Vas na treću informativnu radionicu u okviru projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života", koja će se održati u petak, 17. siječnja 2020. u Domu "Tigrova" u Rakitju, Stari hrast 55, s početkom u 19 sati. Tema radionice bit će: Smjernice za zdrav život.

 

Predavač Nikola Županić hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji upoznat će sa smjernicama za očuvanje zdravlja, a teme koje će biti obrađene na radionici obuhvaćaju:
- prevenciju prekomjerne tjelesne mase
- preventivno djelovanje na zdravstvene ugroze kroz liječničke preglede
- održavanje kondicije hodanjem
- aktivnosti Udruge Tigar 90/91 Rakitje usmjerene na očuvanje zdravlja i prevenciju oboljenja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Opširnije...