logotipi fondova3 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

Projekt "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

 
projekt plakat1Naziv projekta:
"Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

Razdoblje provedbe:

od veljače 2019 do veljače 2021.

Kratak opis projekta:

U projektne aktivnosti će biti uključeno 108 sudionika, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima će biti omogućeni besplatni rehabilitacijski treninzi u sportskoj dvorani i Tuheljskim toplicama. Projektom su predviđene i cjelodnevne radionice u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja i svrhu odlaska na liječničke preglede i terapije na području Grada Zagreba, te besplatna psihosocijalna pomoć. Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. U sklopu projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Projektom „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, cilj je kroz dokazano djelotvorne programe, doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života 108 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukupna vrijednost projekta:

1.914.042,56 HRK
Iznos EU potpore: 1.626.936,16 HRK
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kontakt osobe za više informacija:

Hrvoje Švalek, voditelj projekta
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Godina dana provedbe projekta “Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života”

 

godina dana projekta22. veljače 2020. godine navršava se točno godina dana od kako je Udruga Tigar 90/91 Rakitje potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života”, čime je započela provedba projekta. Projektom je predviđen niz aktivnosti usmjeren na poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, poput rehabilitacijskih treninga, informativnih radionica i radionica u prirodi, individualne psihosocijalne pomoći, pomoći u kući te prijevoza i pratnje.

Opširnije...

17.1.2020. (petak) Radionica "Smjernice za zdrav život"

 

Radionica17012020 smjernice za zdrav zivotUdruga Tigar 90/91 Rakitje poziva Vas na treću informativnu radionicu u okviru projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života", koja će se održati u petak, 17. siječnja 2020. u Domu "Tigrova" u Rakitju, Stari hrast 55, s početkom u 19 sati. Tema radionice bit će: Smjernice za zdrav život.

 

Predavač Nikola Županić hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji upoznat će sa smjernicama za očuvanje zdravlja, a teme koje će biti obrađene na radionici obuhvaćaju:
- prevenciju prekomjerne tjelesne mase
- preventivno djelovanje na zdravstvene ugroze kroz liječničke preglede
- održavanje kondicije hodanjem
- aktivnosti Udruge Tigar 90/91 Rakitje usmjerene na očuvanje zdravlja i prevenciju oboljenja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Opširnije...

Pružanje psihosocijalne pomoći

 

psihosocijalna pomocCilj psihosocijalne pomoći je pružanje podrške hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u teškoćama s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

 

Tijekom prvog razgovora procjenjuje se početno stanje korisnika te se određuje učestalost savjetodavnih razgovora. Korisnici dolaze na razgovore minimalno jednom mjesečno tijekom dvije godine trajanja projekta, a ukoliko postoji potreba ili želja korisnika susreti se odvijaju i češće od toga.

 

Opširnije...

21.10.2019. (ponedjeljak) Radionica: Zdravstvene ugroze braniteljske populacije

 

Radionica Zdravstvene ugroze braniteljske populacijeU ponedjeljak 21.10.2019. održat će se radionica na temu "Zdravstvene ugroze braniteljske populacije". Predavač dr.med. Tonći Soža, bivši načelnik saniteta 2.gbr Gromovi, koji trenutno radi za Ministarstvo hrvatskih branitelja - Centar za psihosocijalnu pomoć Zagreb, govorit će o pobolu,smrtnosti i suicidima hrvatskih branitelja.

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se susreću hrvatski branitelji bit će analizirani i uspoređeni s problemima u općoj polulaciji.

Opširnije...

Aktivnost rehabilitacijskih treninga za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji

 

IMG 20190717 105215 1Tijekom rehabilitacijskih treninga u dvorani, koji se provode u sklopu projekta “Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života”, aktivnosti su usmjerene na unaprjeđenje tjelesnog i psihičkog zdravlja sudionika. Populacija sudionika treninga uglavnom je u dobi je od 50 do 70 godina , a program aktivnosti usmjeren je na polagano ali kontinuirano povećanje mišićne mase, tjelesno jačanje uz istovremenu redukciju masnog tkiva i smanjenja ukupne tjelesne mase. Provedbom treninga želi se utjecati na stjecanje navike tjelesnog vježbanja i zdravih stilova života.

Opširnije...