logotipi fondova3 

 

projekt plakat naslov1a 

Josip Jović

josipjovic

 
Josip Jović (Aržano kod Imotskog, 21.11.1969. - Plitvice, 31.3.1991.), bojnik Hrvatske vojske (posmrtno), prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu.
 

foto albumi

Projekt "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

 
projekt plakat1Naziv projekta:
"Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

Razdoblje provedbe:

od veljače 2019 do veljače 2021.

Kratak opis projekta:

U projektne aktivnosti će biti uključeno 108 sudionika, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima će biti omogućeni besplatni rehabilitacijski treninzi u sportskoj dvorani i Tuheljskim toplicama. Projektom su predviđene i cjelodnevne radionice u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja i svrhu odlaska na liječničke preglede i terapije na području Grada Zagreba, te besplatna psihosocijalna pomoć. Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. U sklopu projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Projektom „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, cilj je kroz dokazano djelotvorne programe, doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života 108 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukupna vrijednost projekta:

1.914.042,56 HRK
Iznos EU potpore: 1.626.936,16 HRK
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kontakt osobe za više informacija:

Hrvoje Švalek, voditelj projekta
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Održana informativna online radionica - „Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijom“

 

Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijomU četvrtak, 15. listopada 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je online informativnu radionicu na temu „Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijom“.
 
U vrijeme korona krize, zdravstvena i financijska nesigurnost problemi su koji zaokupljuju većinu ljudi, ne samo u Hrvatskoj već i u cijelome svijetu. Zbog neizvjesnosti o tome „što nas čeka sutra“, sve se teže odvajamo od svake kune i racionaliziramo troškove u odnosu na neka prethodna „bolja“ vremena. Ipak, postavlja se pitanje znamo li upravljati osobnim i obiteljskim budžetom ili nam se ipak često potkradu neki troškovi koje smo mogli izbjeći, ali nas je ponio trenutak pa se u našem domu našla neka nepotrebna stvar zbog koje se povećao minus na našem računu?
 

Opširnije...

Četvrtak, 15.10.2020. u 18:00 - Online radionica: upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijom

 

Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijomŠto su financije?
Jesmo li neodgovorni prema novcu?
Brzi test za utvrđivanje vašeg znanja o financijama.
Pratite li svoj kućni budžet?
Upravljanje financijama...
 
Neke su od tema o kojima ćemo govoriti na posljednjoj radionici u sklopu projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života".
 
Radionici možete pristupiti putem poveznice:
 
LOZINKA: 9JtaQZ
 
Upute za sudjelovanje:
 
Ako nemate, besplatno skinite ZOOM aplikaciju (dostupna za računala i za mobitele), upišite ime i prezime.
 
U četvrtak 15.10.2020. u 17:55 (pet minuta prije početka) uključite se na radionicu preko poveznice.
 
Ako imate tehničkih poteškoća ili se ne možete uključiti, kontaktirajte voditelja projekta: 095 79 000 86 (Hrvoje Švalek).

Održana interaktivna radionica "Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijskoj solidarnosti"

 

radionica obiteljska ravnotezaU srijedu, 08. srpnja 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je interaktivnu radionicu na temu: „Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijskoj solidarnosti“.

Predavačica Sara Pavlović, završila je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu a trenutno je edukantica Integrativne psihoterapije. Svoje je radno iskustvo stekla, osim u području obrazovanja, radeći sa srednjoškolskom populacijom i njihovim roditeljima te u području socijalne skrbi. Trenutno radi kao psihologinja u Dječjem domu Laduč, podružnici Dječjeg doma Zagreb. Sudionike je usmjerila na načine poboljšanja međugeneracijske komunikacije te otkrila savjete kako se na koncu ophoditi prema članovima vlastite obitelji s ciljem poboljšanja odnosa.

Opširnije...

8.7.2020. (srijeda) 18:00 Radionica "Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijska solidarnost" u Domu Tigrova

 

08072020 radionica psihologija obiteljska ravnotezaKojim "jezikom" govorimo u vlastitim obiteljima? Kako se razumijeti s članovima druge generacije - s vlastitom djecom i unucima? Kako postaviti granice u odnosu prema drugima, a radi vlastitog mentalnog zdravlja? Na kraju, kako uopće (pre)živjeti u vlastitoj obitelji?!

 

Na ta i mnoga druga pitanja, dijeleći međusobna iskustva života u vlastitim višegeneracijskim obiteljima, spoznat ćemo odgovore na interaktivnoj radionici " Psihologija o obiteljskoj ravnoteži i međugeneracijska solidarnost ", 5. radionici u sklopu projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života", koju će održati mag.psych. Sara Pavlović.

Opširnije...

Održana informativna "online" radionica "Nutricionizam i kuhanje"

 

U četvrtak, 14. svibnja 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je informativnu radionica na temu „Nutricionizam i kuhanje“. S obzirom na situaciju pandemije COVID-19, zbog sigurnosti sudionika radionica je održana „online“.

 

Predavač Nikola Županić, sudionicima je skrenuo pažnju na važnost pravilne prehrane u očuvanje zdravlja, načine brze pripreme obroka visoke nutritivne vrijednosti, korištenje sirove prehrane poradi očuvanja nutritivnih vrijednosti i na važnost konzumacije sezonskog voća i povrća.

 

Opširnije...