projekt plakat naslov1a 

Projekt "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

 
projekt plakat1Naziv projekta:
"Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

Razdoblje provedbe:

od veljače 2019 do veljače 2021.

Kratak opis projekta:

U projektne aktivnosti će biti uključeno 108 sudionika, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima će biti omogućeni besplatni rehabilitacijski treninzi u sportskoj dvorani i Tuheljskim toplicama. Projektom su predviđene i cjelodnevne radionice u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja i svrhu odlaska na liječničke preglede i terapije na području Grada Zagreba, te besplatna psihosocijalna pomoć. Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. U sklopu projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Projektom „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, cilj je kroz dokazano djelotvorne programe, doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života 108 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukupna vrijednost projekta:

1.914.042,56 HRK
Iznos EU potpore: 1.626.936,16 HRK
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kontakt osobe za više informacija:

Hrvoje Švalek, voditelj projekta
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Vrednovanje projekta "Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"

 

Vrednovanje Udruge Tigar 90/91 Rakitje kao pružatelja usluge, odnosno kvalitete pružene usluge u okviru projekta: „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života"
UP.02.2.2.10.0002


Poziv:
"Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradainike Domovinskog rata UP.02.2.2.10"


Zagreb, veljača 2021.

 

Opširnije

 

 

 

„Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ – Završetak dvogodišnjeg EU projekta Udruge Tigar 90/91 Rakitje

Tigrovi EU projekt zavrsna medijska objavaUdruga Tigar 90/91 Rakitje, u veljači 2019. godine započela je provedbu EU projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, čije dvogodišnje razdoblje provedbe završava s današnjim danom. Kroz 24 mjeseca provedbe projekta, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji su osigurane usluge koje su uključivale rehabilitacijske treninge u dvorani, na otvorenom i u toplicama; radionice u prirodi, informativne radionice s temama koje su bitne za hrvatske branitelje, psihološku pomoć te uslugu pomoći u kući i prijevoza i pratnje. Kroz projekt su zaposlene četiri osobe, angažiran je niz vanjskih suradnika,  a nabavljeno je i kombi vozilo te ostala oprema potrebna za provedbu aktivnosti. Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, prvog poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama.

Opširnije...

Održana informativna online radionica - „Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijom“

 

Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijomU četvrtak, 15. listopada 2020. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je online informativnu radionicu na temu „Upravljanje osobnom i obiteljskom ekonomijom“.
 
U vrijeme korona krize, zdravstvena i financijska nesigurnost problemi su koji zaokupljuju većinu ljudi, ne samo u Hrvatskoj već i u cijelome svijetu. Zbog neizvjesnosti o tome „što nas čeka sutra“, sve se teže odvajamo od svake kune i racionaliziramo troškove u odnosu na neka prethodna „bolja“ vremena. Ipak, postavlja se pitanje znamo li upravljati osobnim i obiteljskim budžetom ili nam se ipak često potkradu neki troškovi koje smo mogli izbjeći, ali nas je ponio trenutak pa se u našem domu našla neka nepotrebna stvar zbog koje se povećao minus na našem računu?
 

Opširnije...

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja