logotipi fondova2

Projekt zaposljavanje zena za modul1

Uspješno proveden drugi Zaželi projekt: "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2".

Objavljeno 27.3.2023.

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje uspješno je provela svoj drugi Zaželi projekt: "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2".

Projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2", započeo je 28. srpnja 2022. godine, a traje će do 28. ožujka 2023. godine.

27032023 sl1Tijekom razdoblja od 6 mjeseci, zaposlene žene su svojim radom poboljšale kvalitetu života krajnjih korisnika, osoba u dobi od 65 godina i više i/ili nemoćnih osoba. Pružanjem podrške u svakodnevnom životu, poput pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, brige o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo uz pratnju i pomoć u društvenim aktivnostima, zaposlene žene su doprinijele poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika i sprječavanju njihove institucionalizacije.

Opširnije...

Održana završna konferencija projekta "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2"

Objavljeno: 11.3.2023.

 

U petak, 10. ožujka 2023. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je završnu konferenciju projekta "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2" u Domu Tigrova u Rakitju. Konferencija je okupila brojne sudionike, a cilj joj je bio predstaviti ostvarene ciljeve projekta.

Okupljenima su se obratili Petar Bajan, predsjednik udruge, Hrvoje Švalek, voditelj projekata u udruzi i Vesna Helfrih u ime projektnog partnera – Grada Zagreba.

 

10032023 sl1Tijekom razdoblja od 6 mjeseci, zaposlene žene su svojim radom poboljšale kvalitetu života krajnjih korisnika, osoba u dobi od 65 godina i više i/ili nemoćnih osoba. Pružanjem podrške u svakodnevnom životu, poput pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, brige o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo uz pratnju i pomoć u društvenim aktivnostima, zaposlene žene su doprinijele poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika i sprječavanju njihove institucionalizacije.

Opširnije...

Zaposleno 10 žena kroz projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2“

 

10.10.2022.

28. srpnja 2022. godine Udruga Tigar 90/91 Rakitje potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2“.

Cilj projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu, a projektom je predviđeno zapošljavanje 10 prethodno nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a,uz davanje prednosti teže zapošljivim/ranjivim skupinama.

Žene zaposlene kroz projekt, u razdoblju od 6 mjeseci svojim će radom poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima (osobe u dobi od 65 godina i više i/ili nemoćne osobe, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo uz pratnju i pomoć u društvenim aktivnostima.

 

zazeli2 zaposleno 10 zena

Opširnije...

U Rakitju održano predstavljanje novog Zaželi projekta Tigrova

 

27.8.2022.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje, u petak 26. kolovoza 2022. godine u Domu Tigrova u Rakitju predstavila je projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2“. Radi se o EU projektu iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ usmjerenog  omogućavanju pristupa zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina.

 

zazeli predstavljanje sl1

Opširnije...

OBAVIJEST O TERMINIMA RAZGOVORA ZA ZAPOŠLJAVANJE PRIPADNICA CILJANE SKUPINE ČIJE SU PRIJAVE ZADOVOLJILE UVJETE POZIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE NA PROJEKTU "ZAPOŠLJAVANJEM ŽENA DO BOLJITKA U LOKALNOJ ZAJEDNICI 2"

 

U srijedu 28. rujna 2022. u terminima od 9:00 do 10:00 održat će se razgovori za zapošljavanje pripadnica ciljne skupine na projektu "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2" čije su prijave zadovoljile formalne uvjete drugog Poziva za zapošljavanje.
 
Svim kandidatkinjama točan termin za razgovor poslan je putem e-pošte na adrese navedene u prijavama.
 
Udruga Tigar 90/91 Rakitje

Javni poziv za zapošljavanje pripadnica ciljane skupine na projektu "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2" (drugi Poziv - NOVO)

 

7.9.2022.

Pozivamo nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih kod HZZ-a i s najviše završenom srednjom školom da se prijave za posao „Pružateljica potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama“ na određeno vrijeme (6 mjeseci) u Zagrebu.

 

Prijave se primaju zaključno s 15.9.2022.

 

Uvjete za prijavu možete vidjeti u Pozivu.

Obavijest o terminima razgovora za zapošljavanje pripadnica ciljane skupine čije su prijave zadovoljile uvjete poziva za zapošljavanje na projektu "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2"

 

U ponedjeljak 5. rujna 2022. u terminima od 9:00 do 11:30 održat će se razgovori za zapošljavanje pripadnica ciljne skupine na projektu "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2" čije su prijave zadovoljile formalne uvjete Poziva za zapošljavanje.

 

Svim kandidatkinjama točan termin za razgovor poslan je putem e-pošte na adrese navedene u prijavama.

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje

Javni poziv za zapošljavanje pripadnica ciljane skupine na projektu "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2"

 

19.8.2022.
 
Pozivamo nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih kod HZZ-a i s najviše završenom srednjom školom da se prijave za posao „Pružateljica potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama“   na određeno vrijeme (6 mjeseci) u Zagrebu.
 
Prijave se primaju zaključno s 27.8.2022.
 
Uvjete za prijavu možete vidjeti u Pozivu.
 
 
 

Projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici"

 
Naziv projekta:
"Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici"
 
Razdoblje provedbe:
od listopada 2020. do travnja 2022. godine
 
Kratak opis projekta:
Kroz projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici" uspostavit će se sinergija društveno odgovornog djelovanja usmjerenog poboljšanju kvalitete života najranjivijih skupina.
Tri nezaposlene žene pripadnice ranjivih skupina (starije od 50g, s invaliditetom, nezaposlene i/ili samohrane majke...) bit će zaposlene 12 mjeseci te će pružati pomoć i potporu, svaka za minimalno 6 krajnjih korisnika (starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju) kroz poslove kao što su dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala, održavanje higijene, razgovor...Svaka od žena koje će biti zaposlene na projektu, završit će verificirane programe usavršavanja kako bi postale konkurentnije na tržištu rada te po završetku projekta povećala šanse za dugotrajno zapošljavanje.
 
Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
 
Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 3 žene pripadnice ranjivih
skupina na području Grada Zagreba te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal obrazovanjem i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici na poslovima pružanja pomoći i potpore za minimalno 18 starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju, čime se potiče njihovu socijalnu uključenost i povećava kvaliteta života svih dionika.
 
Kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
 
Kroz programe obrazovanja/osposobljavanja uvelike će se utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.
 
Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava:
278.597,94 HRK
 
Iznos EU potpore:
236.808,25 HRK, odnosno 85%
 
 
Kontakt osobe za više informacija:
Petar Bajan, predsjednik udruge
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske podstranice isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.
 
 
eu fondovi1
 

Projekt zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici

 

Projekt zaposljavanje zena za modul1Projekt zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici, Udruga Tigar 90/91 Rakitje započela je u listopadu 2020. godine. Kroz projekt je bilo zaposleno ukupno 5 žena iz ciljne skupine (prethodno nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s najviše završenom srednjom školom), a uključeno je 23 krajnja korisnika (osobe starije od 65 godina ili nemoćne osobe) kojima je pružena usluga pomoći i potpore kroz 12 mjeseci.

 

Tri zaposlenice kroz projekt su završile edukaciju za gerontodomaćice čime im je osnažen radni potencijal i povećana mogućnost za zapošljavanje i po završetku projekta.

 

Provedbom projekta ispunjen je njegov cilj – „Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 3 žene  pripadnice ranjivih skupina na području Grada Zagreba te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal obrazovanjem i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici na poslovima pružanja pomoći i potpore za minimalno 18 starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju, čime se potiče njihovu socijalnu  uključenost i povećava kvaliteta života svih dionika.

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje nastavit će provedbu aktivnosti iz projekta kroz buduće projekte. Za više informacija pratite i dalje našu web stranicu.

 

eu fondovi1

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Obrazovanje i osposobljavanje pripadnica ciljne skupine u okviru projekta

 

osposobljavanjeCiljevi Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena faza II.“ (u okviru kojeg se provodi projekt Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici) je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, kao i osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.
Jedna od aktivnosti projekta je osposobljavanje pripadnica ciljne skupine kroz verificirane programe obrazovanja kako bi im se povećala konkurentnost na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Opširnije...

Potrebe krajnjih korisnika za uslugama pomoći i podrške

 

pomoc i podrskaPrema popisu stanovništva iz 2011., 23,5% stanovništva Zagreba bilo je starije od 60 godina života. Trend starenja stanovništva karakteristika je današnjeg vremena ne samo na području Zagreba već na području cijele RH i EU, a zbog ubrzanog načina života, nemogućnosti praćenja tehnoloških trendova i birokratizacije sustava, veliki broj starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, poglavito onih koje žive same, ne dobiva adekvatnu pomoć i potporu te su isključeni iz društva dok su im je otežan pristup brojnim javnim uslugama i ostvarenju životnih potreba, a većinu vremena provode u samoći svojih domova.

Opširnije...

Kako zapošljavanjem žena iz ranjivih skupina doprinijeti široj društvenoj zajednici?

 

"Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici" - projekt je usmjeren na zapošljavanje 3 prethodno nezaposlene pripadnice ranjivih skupina koje će pružati uslugu pomoći u kući i podrške za minimalno 18 krajnjih korisnika koji su starije osobe ili osobe u nepovoljnom položaju.

Žene zaposlene kroz projekt, završit će verificirane programe usavršavanja kako bi postale konkurentnije na tržištu rada te po završetku projekta povećala šanse za dugotrajno zapošljavanje.

Želja nam je potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života svih sudionica i krajnjih korisnika koji spadaju u najranjivije i najugroženije društvene skupine.

Opširnije...

Početna konferencija projekta "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici"

 

projekt zaposljavanje zena pocetna konf116 travnja 2021. Udruga Tigar 90/91 Rakitje predstavila je projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici“ na početnoj konferenciji održanoj u Domu Tigrova u Rakitju.

Projekt je započeo u listopadu prošle godine, a prijavljen u okviru ESF poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II.“.

Kroz projekt su zaposlene tri prethodno nezaposlene žene s najviše završenom srednjom školom, prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba koje aktivno traže posao pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Svaka žena zaposlena u okviru projekta pruža usluge pomoći i potpore za najmanje 6 krajnjih korisnika koji su osobe starije životne dobi (65+) ili osobe u nepovoljnom položaju.

Opširnije...

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja