logotipi fondova2

Projekt zaposljavanje zena za modul1

Održana završna konferencija projekta "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2"

Objavljeno: 11.3.2023.

 

U petak, 10. ožujka 2023. godine, Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala je završnu konferenciju projekta "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2" u Domu Tigrova u Rakitju. Konferencija je okupila brojne sudionike, a cilj joj je bio predstaviti ostvarene ciljeve projekta.

Okupljenima su se obratili Petar Bajan, predsjednik udruge, Hrvoje Švalek, voditelj projekata u udruzi i Vesna Helfrih u ime projektnog partnera – Grada Zagreba.

 

10032023 sl1Tijekom razdoblja od 6 mjeseci, zaposlene žene su svojim radom poboljšale kvalitetu života krajnjih korisnika, osoba u dobi od 65 godina i više i/ili nemoćnih osoba. Pružanjem podrške u svakodnevnom životu, poput pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, brige o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo uz pratnju i pomoć u društvenim aktivnostima, zaposlene žene su doprinijele poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika i sprječavanju njihove institucionalizacije.

10032023 sl2Završna konferencija bila je prilika za predstavljanje tih uspjeha i postignuća, kao i za zahvalu svima koji su sudjelovali u projektu te su pomogli u ostvarivanju ciljeva i poboljšavanju kvalitete života u lokalnoj zajednici. Udruga Tigar 90/91 Rakitje zahvaljuje svim sudionicima projekta te ističe važnost daljnjeg ulaganja u ovakve inicijative koje pridonose boljitku lokalne zajednice.

Tigrovi su i ranije provodili slične projekte, a projekt „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2“ nastavak je projekta „Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici “ koji je Udruga Tigar 90/91 Rakitje provela u sklopu prijašnjeg „Zaželi 2“ ESF poziva i kroz koji su bile zaposlene 3 prethodno nezaposlene žene.

Projekt "Zapošljavanjem žena do boljitka u lokalnoj zajednici 2", započeo je 28. srpnja 2022. godine, a trajat će do 28. ožujka 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta i iznosa bespovratnih sredstava je 494.400,00 HRK (65.618,15 EUR), od čega je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Zagreb; Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Gradom Zagrebom.

 

eu fondovi1

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

logotip nzcd1      MHB logo

 

Udruga Tigar 90/91 Rakitje je korisnik institucionalne

podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

i Ministarstva hrvatskih branitelja